Przy organizacji Wesela pamiętajcie o paru szczegółach organizacyjnych. Najważniejsze to spójność organizacyjna całej imprezy, to znaczy, że organizacja Wesela zaczyna się od planowania listy gości – zaproszenia dla gości po tort weselny i wszystko pomiędzy. Oto parę porad dotyczących organizacji Wesela, może się przydadzą:
- Kolorystyka weselna powinna być spójna, ale jak mówią znawcy tematu
mieszajmy kolory, odcienie i tekstury! zaproszenia, kwiaty, dekoracje sali, samochód…
- Modne kolory:
- głęboka zieleń z domieszką niebieskiego
- mocny i solidny kolor ciemnego bordo, nieco przybrudzony brązem
- klasyczny niebieski
- żółty kwaśno – zielony
- delikatny, ciemnoróżowy róż
- ponadczasowy szary
- Dekoracje kwiatowe – powinny zawierać te same kwiaty i rośliny z uwzględnieniem sezonu w jakim organizujemy Wesele, bukiet Panny Młodej i butonierka Pana Młodego, samochód , dekoracje na stołach gości, dekoracja tortu ,…
- Tort – może być kilka tortów lub piętrowy o różnych smakach. Wracają też
torty składające się z wielu muffinów, cukrowe ozdoby wyszły z mody, królują naturalne kwiaty, trawy i liście.
- drink-bar – w nowej odsłonie, regionalne smaki, regionalne tradycje, lokalne
alkohole, domowe nalewki,
- rehearsal dinner – ciekawostka, jak podają specjaliści ciesząca się coraz większym zainteresowaniem. Kolacja przedślubna, która zorganizowana jest w bardzo luźnej
atmosferze, by wyeliminować stres związany z weselem, zapoznać i zintegrować ze sobą Gości. Forma zależy od Was, może to być obiad lub kolacja, grill. Zwykle menu i dekoracje nawiązują do właściwego przyjęcia. Ważnym punktem takiej przedślubnej kolacji są toasty! To czas, w którym wszyscy Goście wznoszą je za Parę Młodą, opowiadają historie, anegdoty z przeszłości.
Z myślą o naszych Gościach szef kuchni przygotował menu dla każdego z Gości, uwzględniając wegetarian, diety zdrowotne, dzieci.
Gościniec „Złoty Krąg” zaprasza do wspólnej organizacji wszelkich imprez.